WIE STAAN ER OP DE BEURS?

De standhouders op de beurs tijdens de 8e schelpdierconferentie op 18 en 19 januari 2024 in het Deltapark Neeltje Jans stellen zich hieronder aan u voor. Bent u standhouder dan vindt u hier belangrijke informatie over bijvoorbeeld de opbouw en standruimte.
Stand
1
:
Rombouts Kunststof Techniek

RKT is actief in diverse sectoren waaronder de infrastructuur, de industrie maar ook in de maritieme en warmtesector. Daarbij leveren en installeren wij (half-)fabricaten, thermoharders en thermoplasten die in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd zijn. Onder de naam RKT International hebben we al diverse projecten gerealiseerd in o.a. Polen, Engeland, Kazachstan, Zuid-Korea en Suriname.

Stand
2
:
De Nyverheid

De Nyverheid, de link tussen Nederlandstalige en Franstalige bedrijven. Ineke Nijssen, gespecialiseerd in de schaal en schelpdiersector, biedt professionele ondersteuning aan bedrijven in de vorm van:

  • het voeren van gesprekken en contact onderhouden tussen Franstalige – en  Nederlandstalige bedrijven,
  • het zoeken van nieuwe klanten/doelgroepen.
Stand
3 + 4
:
OOS Group B.V. / OOS International B.V. / OOS SMF B.V.

OOS SMF B.V., onderdeel van de OOS Group, is betrokken bij de ontwikkeling van een semi-submersible unit voor het kweken van mosselen op de Noordzee.Mosselen worden traditioneel gekweekt in beschutte wateren zoals deOosterschelde en Waddenzee. Door veranderingen in natuurlijke omstandigheden en regelgeving is de productie van mosselen echter afgenomen. Het kweken van mosselen op zee is een oplossing om de productie op peil te houden en/of te vergroten. Door toepassing van “groene”technologieën zoals, zonne- wind- en getijdenenergie, streeft OOS er tevens naar de mosselen te kweken zonder CO2-uitstoot.

OOS start volgend jaar met een pilot en op basis van de uitkomsten van deze pilot wordt een definitieve (semi-submersible) unit ontwikkeld en in productie genomen voor mosselkwekers. OOS wil haar technische kennis op het gebied van offshore technologie gebruiken om een innovatieve oplossing te creëren voor de mosselsector en -kwekers.

Stand
5 + 6
:
Murre technologies

Murre Technologies zal de op de schelpdierconferentie laten zien welke oplossingen we bieden voor de schelpdierenverwerking, van visserij (EasyFarm) tot aan het gehele proces binnen een schelpdier verwerkende fabriek. Recent is het programma uitgebreid met zeewierteelt & verwerking. In combinatie met de verschillende partners, Luciano Cocci, Optimum Sorting en EMYG hoopt Murre Technologies de totaaloplossing te laten zien voor elk schelpdierverwerkingsproces.

Stand
7
:
Société Atlantique de Mariculture (SATMAR)

Hatcheries van schelpdieren, die eind jaren zestig aan de andere kant vande Atlantische Oceaan begonnen, arriveerden in 1972 in Frankrijk. Hoewel degebruikte technieken sindsdien aanzienlijk zijn geëvolueerd, is het doelhetzelfde gebleven: schelpdierkwekers en hun klanten voorzien van hoogwaardigekwaliteit broed en het beheersen van natuurlijke risico’s.

Stand
8
:
Van Es

Wij zijn dé groothandel voor verpakkingsmaterialen voor schaal-en schelpdieren

Onze mandjes worden ook veelvuldig gebruikt voor het verpakken van streekproducten, kerst- of relatiegeschenken. Onze duurzame houten mandjes passen uitstekend bij de verkoop van biologische producten, zoals bijvoorbeeld groente, fruit, schaal- en schelpdieren. Daarnaast hebben wij ook nog producten zoals o.a. snijplanken, theekistjes, netzakken en mosselpannen.

Stand
9
:
Itsas Korda

Itsaskorda werd in de jaren 80 geboren in de havens van Ondarroa en Pasajes, waar de touwmakers de bodemtrawlers leverden. Eigenlijk heeft dit kleine familiebedrijf, dat touwen begon te verkopen in twee lokale havens, zijn distributienetwerk uitgebreid naar meer dan 26 landen op 5 continenten.

In Itsaskorda hebben we er altijd op ingezet om onze horizon te verbreden en nieuwe markten en sectoren te vinden waarin we zouden kunnen instappen. Enkele jaren geleden zijn we in de speeltuinsector, de landbouw- en veeteeltsector en de industrie terechtgekomen. Bovenal zijn we erin geslaagd een van de leidende fabrikanten in de aquacultuursector te worden, dankzij onze revolutionaire en innovatieve producten in de sector en het brede assortiment producten dat we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

De afgelopen tien jaar hebben we grote vooruitgang geboekt in verschillende sectoren, maar vooral in de visserijsector, waarin we professionals zijn. Dit verbeteringsproces is te danken aan onze grote investeringen in gespecialiseerde machines, nieuwe productiefaciliteiten, R&D-samenwerking met technologische en onderzoekscentra, en in training. Als gevolg hiervan is Itsaskorda zowel intern als extern verbeterd op het gebied van kwaliteit, logistiek en productie.

We zijn erg trots op het bevredigende pad dat ons bedrijf heeft gevolgd, maar dit zou niet mogelijk zijn zonder de steun en het vertrouwen van onze klanten, die ons hebben gesteund met hun trouw en toewijding.

Stand
10
:
Marinove

Wij kweken schelpdieren. Dankzij onze ervaring en onze knowhow produceren we oesterbroed. Toegewijd aan zowel de kwaliteit van de schelpdieren als de kwaliteit van de relatie, richt Marinove zich op een verantwoorde ontwikkeling van de schelpdierkweek. Gevestigd in het hart van een uitzonderlijke natuurlijke site en dicht bij onze klanten, streven we ernaar om innovatief te zijn en tegelijkertijd de tradities van onze klanten te respecteren.

Stand
11
:
Finnpro

Finnpro is een afkorting van Finnpaints Professional. Wij leveren beschermende coatings voor verschillende ondergronden zoals hout, metaal en mineraal en functionele coatings. Finnpro is importeur voor Nederland en België van het verfmerk Tikkurila uit Finland.

De jarenlange expertise in de particuliere houtsector heeft er toe geleid dat Tikkurila, in Nederland en België, een goede reputatie heeft opgebouwd in houtconservering. Houten woningen (bijvoorbeeld logbouw en houtstapelbouw woningen) worden veelvuldig behandeld met Tikkurila. Dit komt voornamelijk door de unieke eigenschappen (elasticiteit, waterdampdoorlatend) van de producten en de zeer goede en langdurige bescherming tegen alle weersinvloeden. In Finland moeten gebouwen en constructies tenslotte het extreme Scandinavische weer, waaraan ze worden blootgesteld, kunnen weerstaan. Onze producten vinden hun weg meestal naar houtbouw, woningbouw, houtverwerkingsbedrijven, professionele bouwmarkten, schilders en houthandelaren.

Stand
12
:
Padmos en Sea&Shore-electronics

Sea&shore: Sea&shore is actief op het gebied van industrie en scheepselektro. Voornamelijk richten wij ons op het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische installaties. Onze klantenkring strekt zich uit van bedrijven binnen de visserij, binnenvaart, offshore en baggerindustrie tot opdrachtgevers in de machinebouw, food verwerkende fabrieken, constructiebedrijven, scheepswerven en kraan fabrikanten. Om adequate service te garanderen hebben wij 11 volledig uitgeruste service auto`s. Wij hebben service en innovatie hoog in het vaandel staan en werken daarvoor nauw samen met andere bedrijven in de branche. Neem bijvoorbeeld de duurzame oplossingen die wij bieden voor elektrische voorstuwing, al dan niet in combinatie met generatoren of accupakketten. De nodige uitdagingen die dit met zich mee brengt gaan we niet uit de weg. We hebben een trouwe klantenkring in de schelpdierbranche, die we graag van voorzien van de juiste technische oplossingen.

Padmos: Al bijna 100 jaar zijn wij als Padmos toeleverancier voor de schelpdiersector. Je kan wel zeggen dat we ermee vergroeid zijn. Zo voeren we op veel schepen van de vloot al jarenlang onderhoud uit, hebben we van lieren onze specialiteit gemaakt en verzorgen we grote ombouwen, zoals recent op de BRU-40. Dit schip hebben we in samenwerking met Sea & Shore voorzien van een dieselelektrische voortstuwing. Ook met volledige nieuwbouwschepen gaan we graag aan de slag. Deze ontwerpen we compleet in huis met de best beschikbare innovaties van dat moment. De pas opgeleverde dieselelektrische KG-8 en de volledig elektrische E-Pusher 1 met kunststof romp zijn daar mooie voorbeelden van. En de ontwikkelingen staan niet stil. Wij vertellen je er graag alles over op onze stand (nummer 12)!

Stand
13
:
France Naissain

France Naissain, gelegen in de Polder des champs in Bouin in de Vendée, is producent van Crassostrea Gigas-broed en kleine oesters. France Naissain zet zich in voor een duurzame oesterteelt. Ons doel is ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook de gelegenheid krijgen om oesters van hoge kwaliteit te proeven, die met passie zijn geproduceerd.

Stand
14
:
EOC Scheepsverzekeringen

EOC is een voortzetting van efm onderlinge schepenverzekering en Oranje scheepsverzekeringen. De naam staat borg voor een samenvoeging van 180 jaar ervaring! Onze service en ervaring heeft ons gemaakt tot marktleider in de binnenvaart. EOC biedt als onderlinge het beste totaalpakket aan scheepsverzekeringen en specialistische service.

Stand
15
:
JFC Group

JFC Marine biedt een assortiment mosselboeien die de aquacultuur-sector ondersteunen.Tot hun aanbod behoren de enkele en dubbele lijn mosselboeien, samen met oplossingen voor de markering van aquacultuurprojecten. Het ontwerp van de enkellijnige boeien, de SF200 (200L) en SF40 (40L), minimaliseert de impact van ruwe zeeën en zorgt voor minder verlies van mosselen van de lijnen.Het opvallende kenmerk van de SF200-mosselboei zijn de twee ogen, waardoor draai-effecten worden verminderd. Bij de dubbellijnsboeien, variërend van 200L tot 330L, ligt de nadruk op het maximaliseren van de opbrengst en het minimaliseren van verlies. Het innovatieve ontwerp beschermt tegen krachten tijdens turbulente omstandigheden. Zowel de enkel- als dubbellijns drijvers hebben een gepatenteerd vin ontwerp dat zorgt voor stabiliteit onder barre omstandigheden op zee. De ogen zijn robuust en ruim, waardoor de levensduur van de touwen wordt verlengd.Met de ecologische impact is rekening gehouden, omdat ze zijn gemaakt van UV-gestabiliseerd polyethyleen, ontworpen voor gebruik op zee. De boeien zijn volledig recyclebaar.

Stand
16 + 17
:
Damen Maaskant

Vele vissers over de hele wereld gaven in de afgelopen 74 jaar hun vertrouwen aan Damen Maaskant Shipyards. Een werf waar je op kunt bouwen en gespecialiseerd in nieuwbouw, onderhoud, reparatie en ombouw van schepen voor de visserij- en werkschepensector. De recentelijke versmelting van Damen Maaskant Shipyards en de Damen Fishing Product Group, zorgt ervoor dat we de krachten op het gebied van visserij technische kennis kunnen bundelen en onze markten kunnen versterken en verbreden.

Ons verhaal begint in 1948. Toen openden Piet Maaskant en zijn zonen een reparatiewerf voor de mossel- en garnalenvloten die vanuit Bruinisse aan de Nederlandse Noordzeekust visten. Vanaf het begin hebben wij de ambitie gehad om onze diensten te ontwikkelen en zo de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Bewust van ons erfgoed, is dit een filosofie die ons nog steeds leidt.Vandaag blijven we in het hart van onze vissersgemeenschap, gesteund door een uitgebreide, professionele lokale toeleveringsketen en door onze bekwame werknemers, van wie velen de tweede of zelfs derde generatie van hun familie zijn die op onze werf werken.

De compromisloze keuze voor kwaliteit, service, partnership met onze klanten zijn veelgenoemde kenmerken van ons familiebedrijf. Wij zijn vastbesloten die kenmerken in de volgende jaren vast te houden en verder inhoud te geven. Het is ons doel om koploper te worden in de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame schepen voor het kweken, oogsten en vangen van voedsel uit de zee. Op deze manier willen we de toekomst van onze industrie veiligstellen voor de komende generaties.

Daarom willen wij juist nu al inzetten op het leveren van duurzame en toekomstbestendige vissersschepen die vissers in staat stellen om, met gebruikmaking van hun eigen capaciteiten, maximaal renderend hun professie uit te oefenen; van vissen tot oogsten. Dit betekent naar de maatstaven van Maaskant dat we ons huidige portfolio willen aanvullen met schepen die nog minder milieubelastend zijn en zullen zijn uitgerust op de laatste standaarden voor comfort en arbeidsomstandigheden.

Stand
18
:
Seapa

SEAPA innoveert al 25 jaar met zijn UV-behandelde oesterproductiesystemen van geïnjecteerd polypropyleen.
We werken nauw samen met onze klanten over de hele wereld (Australië, Japan, de VS, Europa) om beter aan hun behoeften te voldoen en de oesterkwekerij vooruit te helpen...
Onze gepatenteerde stormbreaker-clips garanderen maximale betrouwbaarheid, zelfs in de meest blootgestelde oesterbanken, met snelle, comfortabele ergonomie en perfecte mandrotatie.
Het resultaat is dat u met minimale tussenkomst op de boerderij voortreffelijke speciale/superspeciale oesters krijgt, waarbij u de natuur het werk laat doen.
Onze Franse dochteronderneming heeft een grote voorraad in Nantes en wij staan klaar om u te adviseren.

Stand
19
:
Roem van Yerseke hatchery

Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes. Zo’n 150 mensen spannen zich dagelijks in om het beste resultaat te bereiken.

Roem van Yerseke onderzoekt al vele jaren de kweek en opkweek van schaal– en schelpdieren, zowel op het land als in de vrije natuur. Om deze reden ontwikkelden wij in 2005 een unieke hatchery oftewel ‘broedhuis’ voor jonge schelpdiertjes.

Stand
20
:
Machinefabriek Bakker, BST, Chr Muller touw

Al sinds 1924 is Machinefabriek Bakker ontwerper en constructeur van speciale machines en unieke installaties voor de schelpdiersector. Wij bezitten de noodzakelijke kennis voor de ontwikkeling, fabricage en plaatsing van installaties aan boord van visserijschepen en zijn op dat gebied marktleider. In nauwe samenwerking met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen wij verwerkingseenheden voor schelpdieren, vanaf concept tot aan fabricage en van “turn key” installatie tot aan inbedrijfstelling. Ook optimaliseren wij bestaande installaties.

BST Oyster Supplies heeft een innovatief assortiment producten ontwikkeld en op de markt gebracht die geschikt zijn voor het kweken van oesters in het zogenaamde verstelbare Longline-systeem.

Chr. Muller Touw bv is producent van touw en koord voor de visserij, aquacultuur, landbouw, veeteelt en industrie.  Voor de aquacultuur bestaat het programma uit o.a. longlines van aquasteel, mosseltouwtjes en andere touwproducten, zoals meertrossen. Voor de aquacultuur worden onze producten verspreid door Machinefabriek Bakker uit Yerseke.

Stand
21
:
Navalu

Navalu is een Franse aluminium boten bouwer aan de westkust van Frankrijk in de Vendée. Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte schepen voor de aquacultuur en maritieme diensten met een scheepswerf die de productie van schepen tot 33m mogelijk maakt. Wij hebben een breed scala aan producten beschikbaar, van schepen voor de schelpdierkweek (kunnen worden aangepast met kraan, wielen, hydraulische paal, enz.) tot mosseloogster. Wij leveren ook speciale producten zoals amfibieschepen (voor mossel- of oesterkweek).

Stand
22
:
YAD marine

YAD Marine is sinds 2003 een belangrijke speler in de Shellfish Farming and Aquaculture Industry in Europa. Als resultaat van voortdurend onderzoek naar ontwikkeling en innovatie bieden wij u hoogwaardige en gespecialiseerde apparatuur aan om uw installaties voor de schelpdiercultuur te optimaliseren.  Jarenlang hebben velen vertrouwd op onze rubberen banden, haken en andere hulpmiddelen bij de kweek in zakken en kooien.

Stand
23
:
GEM Plastics

EM PLASTICS werd in 1988 opgericht in Cavan, Ierland als een divisie van het distributiebedrijf voor smeermiddelen GEM OILS. Sindsdien heeft GEM PLASTICS zijn assortiment HDPE-vaten en jerrycans en zijn services ontwikkeld en uitgebreid. Een van de meest opvallende items is de innovatieve mosselboei die is ontwikkeld in samenwerking met de Ierse kwekers en de BIM voor gebruik bij het kweken van mosselen. De drijfboei is in drie maten gemaakt door het extrusie-blaasvormproces, met behulp van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) waardoor het sterk is en een lange levensduur garandeert. De belangrijkste kleur van de productie is “grijs” en helpt bij het opgaan in de natuurlijke omgeving.

Stand
24
:
Posterpresentatie - NIOZ

Femkevan Nimwegen, Merel Lanjouw & Sarah Veillat, NIOZ en WUR Yerseke presenten het CircAqua project. Dit is in 2023 van startgegaan en zal zich de komende jaren richten op mogelijkheden voor mossel &zeewierkweek in de (offshore) Noordzee. De combinatie van mosselhangcultuur enzeewierkweek biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van circulaire voedselketensen natuur-inclusief produceren op de Nederlandse Noordzee.

AlexiaSemeraro ILVO, Oostende verzorgt een poster presentatie over het Coastbuster project en met name het gebruik van mosselen ten behoevevan kunstverdediging. Het publiek-private Coastbusters-consortium onderzochtde inzet van rif bevorderende infrastructuren voor kustbescherming. In ditproefproject wordt een biogeen rif van blauwe mossel (Mytilus edulis)geïntroduceerd aan de waterkant van de zanderige Belgische kust.

 Paul Denekamp, EU Aquaculture Advisory Council (AAC).  Er is een focusgroep gestart over het onderwerp schelpdierwelzijn. De vraag is of er sprake is van een welzijnsproblematiek bij schelpdieren alsmossels en oesters en zo ja, wat daaraan te doen valt.

 De poster staan opgesteld bij stand 24

Klik voor meer informatie

Stand
25
:
 Marine Stewardship Council (MSC)

De Marine Stewardship Council is een non-profit organisatie die tot doel heeft normen te stellen voor duurzame visserij. Visserijbedrijven die willen aantonen dat ze goed beheerd en duurzaam zijn in vergelijking met de MSC-normen, worden beoordeeld door een team van conformiteitsbeoordelingsinstanties (CAB's).

Stand
26
:
ARK

ARK is een innovatieve natuurorganisatie die wil laten zien hoe maatschappelijke veranderingen voortdurend leiden tot nieuwe kansen voor natuur en landschap. We stimuleren mensen om die kansen te pakken, vanuit de overtuiging dat meer ruimte voor de natuur in ons denken en handelen de kwaliteit van leven vergroot. Voor mens en natuur.

Wij laten op de schelpdierconferentie een klein 3D-geprint model van onze oesterkorf zien met een A3-poster die uitleg biedt. Er liggen flyers die deelnemers kunnen meenemen.

Stand
30+31
:
Rem van den Bosch

Creativiteit heeft de kracht om verandering teweeg te brengen met onverwachte vragen en oplossingen, of een verrassend perspectief. Fotograaf Rem van den Bosch brengt mensen dichter bij elkaar met zijn artistieke projecten, in binnen- en buitenland.

Voor standhoudersinformatie klik op onderstaande button
Standhoudersinformatie

Als u vragen heeft,
bel gerust

(+31) 653912018

of stuur een email naar info@schelpdierconferentie.com